Aller au contenu

Welkom

Welkom op de website van de Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de internetsite van de Brusselse sociale partners. __________________________________________________________________________

Nieuwe Ondervoorzitter bij de ESRBHG

De Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft tijdens zijn Plenaire zitting van woensdag 19 februari zijn nieuwe Ondervoorzitter, de heer Paul Palsterman (ACV), benoemd.

Een 8ste Kaderakkoord in Brussel met de ICT-sector!

Op 18 februari 2020 hebben de Brusselse regering, het College van de COCOF en de vertegenwoordigers van de ICT-sector een kaderakkoord gesloten. Dit 8ste kaderakkoord is van uitzonderlijk belang omwille van de impact van de ICT op de economie van de morgen.

Strategie Go4Brussels 2030

Ontdek de nieuwe Strategie Go4Brussels 2030 die werd gelanceerd op de Sociale top van 16 januari.

Gemeenschappelijke verklaring voor betere regelgeving

Burgers, werknemers, sociaal verzekerden en ondernemingen krijgen dagelijks te maken met regelgeving. Die laatste beoogt belangrijke economische, sociale en/of milieudoelstellingen te bereiken en het samenleven in een democratische rechtsstaat mogelijk te maken.

Sociale top : lancering van de Strategie « Go4Brussels 2030 »

Op 16 januari jongstleden zijn de sociale partners en de leden van de Brusselse Regering bijeengekomen ter gelegenheid van een Sociale top ter lancering van de Strategie « Go4Brussels 2030 ». Hiermee wenst de Regering de dynamiek, die met de tot GO4Brussels omgedoopte Strategie 2025 in gang werd gezet, nieuw leven in te blazen. Haar prioriteiten : een transitiestrategie voor de Brusselse economie ontwikkelen en tegemoetkomen aan de kwalificatiebehoeften van de Brusselse werkzoekenden.

Zie alle actualiteiten